Home  | Over ons  | Zorgvraag  | Fotoalbum  | Vacature  | Contact
Thuiszorg
Basiszorg
Nationale Thuiszorg
Ouderenzorg
NCD's (Non-communicable Diseases)
Dementie/ Ziekte van Alzheimer
Kraamzorg
Palliatieve- of Terminalezorg
Psychiatrische Thuiszorg
SZF
Suriname
Kraamzorg


Kraamzorg is een onderdeel van professionele thuiszorg. Het bestaat uit prenatale en postnatale zorg.
Kraamzorg via Z.O.N. wordt geleverd door kraamverpleegkundigen en verzorgenden onder supervisie van een verpleegkundige zorgcoördinator kraamzorg. Kraamzorg geschied middels een door Z.O.N. gehanteerde kraamzorgproces.

Waarom kraamzorg in Suriname?

Kraamzorg is een niet meer weg te denken vorm van zorgverlening aan de zwangere of de moeder met haar pasgeboren kind. Het is een welkome ondersteuning van moeder en kind na de bevalling. Dat maakt dat de hospitalisatie van zwangerschapsbegeleiding en moeder en kindzorg wordt teruggebracht naar haar oorspronkelijke thuis- en leefsituatie.
Kraamzorg is wel degelijk een vorm van thuiszorg echter bestemd voor de verzorging en begeleiding van moeder en kind.

Doel is het organiseren en het toepassen van kraamzorg voor zwangeren en zij die pas bevallen zijn. Doelgroep zijn zwangeren en clienten die pas zijn bevallen met hun pas geboren baby,s. Met het organiseren van kraamzorg in Suriname hoopt de Stichting ZON tesamen met het ministerie van volksgezondheid en de vereniging van verloskundigen in Suriname dat alle elementen die van belang zijn voor de kraamzorg in ons land ter hand zullen worden genomen teneinde de samenleving te dienen en te overtuigen van het belang van kraamzorgverlening.

kraamfolder.pdf